Drivhus På Mur

3 vigtige indretningstips til det fritstående drivhus i haven

Har du planer om at investere i et fritstående drivhus til din have, skal du læse med her, hvor du får 3 tips til at indrette dit fritstående drivhus i haven.

Ha’ naturen og vejret in mente

Et fritstående drivhus skal ikke placeres under træer, hvorfra en gren eventuelt ville kunne knække og ryge ned i drivhuset. Har du et sted i haven med ly og læ for træer og kraftige vindstød, er det er godt sted at placere dit fritstående drivhus. Har du ikke et sted i haven med ly og læ, vil vi anbefale dig at købe et fritstående drivhus i hærdet glas, sikkerhedsglas eller polycarbonat, som er mere modstandsdygtigt end almindeligt glas. Derudover er det en god idé at placere drivhuset et sted i haven, hvor der kommer sol, så dine planter kan vokse sig store, og du selv kan nyde et dejlig varmt drivhus i de ellers køligere forårs- og efterårsmåneder.

Få nemt belysning i drivhuset med solcellelamper

Et fritstående drivhus er muligvis placeret et stykke væk fra huset, hvilket gør det oplagt at vælge solcellelamper, så det ikke er nødvendigt at trække ledninger fra huset og ud i haven. Solcellelamperne kan fås som lanterner, på spyd og som lyskæder, så de bidrager i den grad til en hyggelig stemning i drivhuset. Solcellelamperne oplades automatisk via solens stråler, så du skal hverken bruge strøm eller kræfter på dem, når først de er placeret i drivhuset. Solcellelamperne er især skønne i efteråret, når det bliver tidligere mørkt, da du stadig kan nyde en dejlig belysning i drivhuset om aftenen. Du kan for eksempel hygge med en kop te, læse en bog eller invitere en ven med i drivhuset til en hyggelig aftenstund.

Vandingssystem

Med et fritstående drivhus har du muligvis langt til en vandhane. Du kan sætte en stor tønde i haven, hvorfra du kan hente vand med en vandkande. Du kan også have en vandslange klar, som du trækker fra din vandhane og ud til drivhuset. En sidste mulighed er at lave et automatisk vandingssystem, hvis du har et stort drivhus med mange planter. Et vandingssystem kan tilkobles en siveslange, som gør, at planterne får lidt vand ad gangen. De skal nemlig heller ikke have for meget vand, da det kan forårsdage svamp. Med et vandingssystem kan du vælge, hvor ofte og hvor meget vand dine planter skal have.

drivhus